AS-Motor Disk kosačice

Disk kosačice - alternativa makazastim kosačicama

Makazaste kosačice se često koriste za dnevnu proizvodnju zelene stočne hrane, ali njihove potrebe za održavanjem,  težina i povećano trošenje reznih oštrica su uvek predstavljali nedostatak. Danas nova generacija kosačica znatno pojednostavljuje proizvodnju stočne hrane i sijena.

Mod operacije

Na donji kraj rotirajućeg bubnja pričvršćena su četiri noža. Fleksibilna, okretna oštrica se pritiska prema spolja kada se bubanj okreće, reže visoku travu nekoliko centimetara iznad tla. Duga trava se zatim odlaže u otkos za lako sakupljanje.

Prednosti disk kosačica

Disk kosačice rade mirnije nego makazaste kosačice i bez “tresenja”. Fleksibilno pričvršćene rezne ploče za kosilicu preklapaju se kada udaraju nevidljive predmete i lako se oštre. Noževi se mogu koristiti na svakoj strani, a instalacija je vrlo jednostavna.

Fiksni disk ispod diska noža klizi iznad zemlje i na taj način precizno prati konturu terena za ravnomjeran oblik skošenja. Pogonski točkovi su opremljeni ručnim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem. Pogonska osovina se može zaključati umetanjem klina za zaključavanje za zadatke na blagim nagibima ili neravnim površinama. Tako se oba točka ravnomjerno pokreću, pomjerajući disk kosačicu pravo naprijed. Otvorite diferencijal sa ograničenim proklizavanjem kada se vozite oko drveća ili drugih prepreka.

Model AS 625 KM ima dvije brzine vožnje, a sve AS-Motor kosačice su opremljene EasyStart četvorotaktnim motorima kompanije Briggs & Stratton.

Savršeno za male stočare i vlasnike konja

Mali stočari i vlasnici konja žele svakodnevno da hrane svežom travom svoje životinje, a da ne moraju svakodnevno kositi livadu. Krmni rez sa disk kosačicom ostaje svež duže vreme, a reverzibilne oštrice na obe strane garantuju dugoročno zadovoljstvo korisnika.

Proizvodi

AS 565 KM

Agilna i kompaktna alternativa kosačicama sa bubnjem

58 cm
4,1/5,5 kW (KS)
Do proizoda »
AS 625 KM

Kosačica sa pogonom sa 2 brzine za teške terene

62 cm
4,1/5,5 kW (KS)
Do proizoda »