AS-Motor nudi profesionalna rješenja za privatne korisnike

Profesionalne kosačice AS-Motor nude jedinstvena rješenja za održavanje vrta, travnjaka i privatnih voćnjaka. Predanost robusnom dizajnu znači da će privatni korisnici uživati u odličnim rezultatima decenijama ili više.

AS-Motor nudi tehnologiju za održavanje ukrasnih travnjaka, vrtova, livadskih voćnjaka i kaldrme. Kosačice za malčiranje kompanije AS-Motor lako kose visoku travu, ostavljajući atraktivnu zelenu površinu iza sebe bez vremena i troškovnog procesa odlaganja pokošene trave. AS-Motor takođe nudi rešenja za proizvodnju stočne hrane za male stočare.

Primjeri primjene

Više slobodnog vremena zahvaljujući efikasnoj njezi travnjaka

U odnosu na tradicionalne kosačice sa sakupljačem, AS-Motor kosačice za malčiranje posjeduju i nekoliko prednosti. Kosačice za usitnjavanje kose travu nekoliko puta, tako da ona nestaje kao nevidljiva malča u travi. Ovaj proces ne samo da izbjegava vrijeme i troškove uklanjanja trave; organski malčovani materijal ostaje na travnjaku kao prirodno đubrivo.

 

Lako kosite i malčirajte visoku travu

Često se privatne bašte, voćnjaci i travnjaci vikendica ne mogu kositi svake nedelje. AS-MOTOR-ovi Allmahers i Sherpa uređaji za vožnju su dizajnirani za lako košenje visoke trave i gustog rastinja.

 

Proizvodnja krmnog bilja za male stočare

Walk-Behind kosačica iz AS-Motora je odličan alat za manje uzgajivače stoke i kućevlasnike. Disk kosačica čisto reže travu i uredno je postavlja u red za lakše sakupljanje.

Nema uživanja u radu u vrtu kada se vaši alati uvijek lome i gubite vrijeme pokušavajući da ih popravite. Vidim ljude koji pokušavaju satima da okrenu svoje jeftine potrošačke kosilice i oni jednostavno završe s tim. Drugačije je kod AS kosačica. Izvadim kosačicu iz garaže, pritisnem pumpu za gorivo na karburator tri puta, jednom povučem i onda motor radi. To je veoma prijatno.

– Michael Horlacher (Hobby gardener and winemaker, Stuttgart)

Tajna savršenog rezultata rada naših kosačica za usitnjavanje leži u specijalnoj oštrici sa višestrukim sječivima i ciklonskim protokom vazduha u uređaju za usitnjavanje.

– Roman Mühleck (AS-Motor product manager)

Kada nisam na poslu u Holandiji, naša porodica pokušava da provede neko vrijeme u našoj kući u Provansi, gde moramo voditi računa o jednom hektaru poljoprivrednog terena uz reku Argens. Ovo mjesto mi se jako sviđa, jer me u maloj mjeri podsjeća na farmu mog djeda u Argentini, gde sam većinu svog odmora proveo odrastajući.
Moj AS 28/4 Enduro izgleda kao veoma sposobna mašina. Radujem se učenju kako da ga dobro koristim.

– Jorge Vago (Employee of the European Space Agency on ExoMars)

Kategorije

Ukrasni travnjaci

Ukrasni travnjaci u privatnim baštama i javnim objektima mogu se održavati ili sa kosačicama sa malčiranjem ili kosačicama sa sakupljačem. Pri usitnjavanju fino isjeckane reznice ostaju na površini kao prirodno đubrivo, dok korpe za sakupljanje pomažu operateru da transportuje reznice do mesta odlaganja. Travnjaci se obično kose jednom nedeljno do visine košenja od 40-50 mm, maksimalne visine od 15 cm.

Cvjetne livade

Prirodno okruženje za pčele, cvjetne livade daju važan doprinos biodiverzitetu i očuvanju našeg ekosistema. Cvjetne livade mogu brzo rasti do 40 cm pre cvjetanja i treba ih kositi 3-4 puta godišnje. Naše profesionalne kosačice za travu, kosačice za malčiranje sa bočnim izbacivanjem kao i Allmahersi i tarupi, pomažu u brizi za cvjetne livade.

Malčiranje

Malčiranje je proces kojim se reznice trave nekoliko puta usitnjavaju u fini malč, koji onda ostaje na površini kao prirodno đubrivo. Na ukrasnim travnjacima koriste se specijalni noževi za malčiranje sa dvostrukom površinom za sječenje i kružnim malčiranjem, dok se sistemi krstastih oštrica ili tarupi prvenstveno koriste u visokoj travi.

Kocka kaldrme

Kaldrme i nejednake popločane površine mogu se tretirati za korove, bez upotrebe hemikalija, mehaničkim metodama. Agilni AS 30 je dizajniran za rad blizu rubova, kanala za dovod vode, šahtova i na saobraćajnim ostrvima sa stubovima i znakovima.

Proizvodi

AS 460 Clip A

Ekonomična kosačica za malčiranje za privatne korisnike

46 cm
3,0/4,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 530 Clip A

Kosačice za malčiranje za visoke stope rada

53 cm
2,7/3,7 kW (KS)
Do proizoda »
AS 510 ProClip 4T A

Kosačice za malčiranje za profesionalne korisnike

51 cm
4,2/5,7 kW (KS)
Do proizoda »
AS 531 4T MK

Profesionalna kosačica sa savršenim sakupljanjem trave

53 cm
3,4/4,6 kW (KS)
Do proizoda »
AS 21 4T B&S

Spretna svestrana Allmäher kosačica sa impresivnim odnosom cijene i kvaliteta

51 cm
4,1/5,5 kW (KS)
Do proizoda »
AS 62 4T B&S

Moćna i okretna – AS 62 4T B&S

61 cm
4,1/5,5 kW (KS)
Do proizoda »
AS 799 Rajder

AS-Motor početna kosačica za privatne objekte i livadske voćnjake

80 cm
7,8/10,6 kW (KS)
Do proizoda »
AS 900 Enduro

Robustan i pouzdan rajder za visoku travu sa bočnim pražnjenjem

90 cm
11,9/16,2 kW (KS)
Do proizoda »
AS 915 Sherpa 2WD

Upoznajte Sherpa porodicu: Ergonomska radna stanica sjedinjuje se sa agilnošću!

90 cm
16,4/22,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 30 WeedHex 140

Mehaničko uklanjanje korova za privatne korisnike

35 cm
2,4/3,3 kW (KS)
Do proizoda »