AS-Motor nudi rješenja za upravljanje lovištima i šumarstvom

Robustan dizajn je prednost kada se brine o mladim šumskim područjima, čuvaju šumske staze i održavaju gusto pošumljena lovišta.

Primjeri primjene

Šumarstvo

Održivo upravljanje šumama zasniva se na ispravnom balansu između ekonomije i ekologije. AS 65 Scout je odlična alternativa za kosačice, posebno za brigu o mladim šumama. Tarupi se mogu koristiti jednako efikasno za održavanje šuma ili uklanjanje mladica do 20 mm.

Lovište

Svakodnevni rad lovišta obuhvata održavanje staza i proplanaka koji se održavaju radi lakšeg uočavanja divljači. Isto tako, lovci često ograde polja kako bi smanjili štetu prilikom igre. Ove ograde moraju se redovno kositi kako bi se sačuvala električna provodljivost i AS-Motor-ovi Allmaher uređaji pružaju precizno rukovanje koje je potrebno u tu svrhu. Kada se šteta od igre ne može izbeći, npr. štete uzrokovane divljim svinjama na travnjacima, kosačice AS-Motor-a mogu izravnati teren.

Plantaže novogodišnjih jelki

Većina od oko 25 miliona novogodišnjih jelki godišnje se uzgaja na profesionalnim plantažama. Ako trava između traka raste previsoko, niže grane jelki nemaju pristup svjetlu i počinju da gube svoje igle. Za ovu posebnu aplikaciju, AS-Motor nudi samohodne kosačice sa deflektorima koji guraju grane prema gore dok kosite. Drobilice i Sherpa kosačice su takođe idealne za upotrebu na plantažama novogodišnjih jelki:

 

Nisko težište mašine pruža siguran osjećaj, čak i na veoma neravnom terenu. Ja sam prilično visok i još uvek sedim veoma udobno sa dovoljno prostora - ovo se nikada ne dešava sa kosačicama.

– Heiner Lorenz (Christmas tree plantations – Heiner Lorenz)

Vrijeme je dragocjena roba zbog čega sam ponosni vlasnik AS 940 XL.

– Udo Köhler (FMC Building Contractors, Frankfurt am Main)

Kategorije

Profesionalna tehnologija

Tokom sezone košenja, profesionalni korisnici često upotrebljavaju mašine 5 dana nedeljno, 8 sati dnevno. Mašine kompanije AS-Motor su nenadmašne u pogledu kvaliteta, trajnosti i profesionalnih rezultata rada. Dodatne prednosti su mala težina, spojevi i kompaktne transportne dimenzije.

Visoka livadska trava

Budući da se košenje livadskih voćnjaka i zelenila uz puteve može desiti samo jednom ili dvaput godišnje, trava i grmlje mogu narasti i do 100 cm visine. AS MOTOR-ovi walk-behind Allmähers i Šerpa rajderske kosačice pružaju visoke performanse i izvanredne rezultate pri malčiranju u ovim uslovima.

Gusto rastinje i šuma

Mlada stabla moraju biti zaštićena od invazivnih biljaka, kao što su brambli i klematis, kako bi cvjetala. Tako se moraju redovno kositi mlade šume i plantaže jelki. AS Scout 65 može kositi mladice do 40 mm debljine, dok tarupi AS-Motor efikasno ukljanjaju rastinje do 20 mm debljine.

Neravan teren

Životinjske jazbine, mravinjaci, brdašca i vodeni kanali uzrokuju neravnomjernost terena. Nekoliko AS-Motor mašina ima visoki razmak od tla, pogon na sva četiri točka i diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, zajedno sa odgovarajućim gumama za neravni teren.

Kosine

AS-Motor inženjeri razvijaju mašine sa visokim klirensom, strmim uglovima rampe, niskom ukupnom težinom, optimalnom raspodjelom težine i niskim težištem za izvođenje na kosinama.

Pogon na svim točkovima

Pogon na svim točkovima ne samo da osigurava performanse na nagibima preko 30 stepeni, već i visoki nivo sigurnosti za spuštanje niz kosinu. Pogon na svim točkovima pruža pogon u vlažnim uslovima i na neravnom terenu - čak i ako točkovi jedne osovine više nemaju trakciju.

Daljinsko upravljanje

Daljinski upravljani uređaji omogućavaju košenje ekstremnih kosina. Ova tehnologija takođe omogućava operatoru da kosi na sigurnom rastojanju od prašine, osa, krpelja i drugih opasnosti.

Proizvodi

AS 65 Scout

Profesionalna Allmäher svestrana kosačica za brigu o mladim šumama, košenje višegodišnjeg gustog rastinja i mladica

65 cm
9,7/13,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 73 4T B&S

Jedina livadna kosačica sa dvije brzine noža

73 cm
9,7/13,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 901 SM

Profesionalni tarup sa velikom radnom brzinom

90 cm
11,9/16,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 751 RC

Tarup sa daljinskim upravljanjem sa šasijom gusjeničara za ekstremne padine

75 cm
9,5/13,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 940 Sherpa 4WD XL

Visoka trava, rajder kosačica sa stalnim pogonom na sva četiri točka i večim razmakom od tla

90 cm
20,1/27,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 1040 YAK 4WD

Snažan, robustan i na teškom terenu kao kod kuće - AS 1040 Yak 4WD

100 cm
17,2/23,0 kW (KS)
Do proizoda »