AS-Motor nudi rješenja za održavanje komunalnih površina

Komunalni korisnici imaju povjerenja u profesionalnu tehnologiju kompanije AS-Motor kada se brinu o javnim zelenim površinama.

Komunalci su odgovorni za širok spektar zadataka, kao što su održavanje puteva, igrališta i parkova, kao i čišćenje ulica, zimska služba i briga o drvetu. U ljetnjim mesecima, opštinske zelene površine i objekti za zabavu, uključujući sportske terene i amaterska fudbalska igrališta, postaju prioritet. AS-Motor nudi profesionalnu tehnologiju za mnoge od ovih primjena, garantujući odlične rezultate rada, pri čemu prioritet imaju zdravstveni i sigurnosni standardi operatera.

Primjena AS-Motor uređaja u održavanju komunalnih površina:

Parkovi

Parkovi igraju važnu ulogu kao rekreativni prostori i “zelena pluća” za okolna naselja. Kosačice za usitnjavanje AS-Motor i profesionalne kosačice su odlični alati za održavanje i očuvanje ovih zelenih površina.

Površine sa kaldrom

AS-Motor je pionir u oblasti mehaničkog uklanjanja korova. AS 30 i AS 50 nude rešenja za uklanjanje korova za velika parkirališta i neravne površine kaldrme bez upotrebe hemikalija.

Održavanje puteva

Zelenilo na putu poboljšava vizuelno navođenje vozača kao i bezbjednost na putu. AS-Motor Allmahers pružaju prednost visokim radnom snagom i odličnim rezultatima malčiranja u održavanju gradskih i društvenih puteva, posebno kada je u pitanju visoka trava. AS-Motor-ove dvotaktne kosačice su odlična rješenja za nasipe i strme padine.

Igrališta i površine za odmor

Profesionalne kosačice i kosačice za malčiranje AS-Motor su najbolje rešenje za igrališta sa zelenim površinama pod nagibom, grmljem i drvećem. Rotacioni motor uređaja osigurava minimalan pritisak na travu i savršen rezultat košenja. Rukovalac odlučuje da li se pokošena trava zatim sakuplja ili malčira kako bi služila kao prirodno đubrivo.

Sherpa je lagana i ima odličnu off-road mobilnost. Ako se zaglavim sa kosačicom na stvarno mokroj podlozi, zaključavam diferencijal i manevrišem uređajem bez ikakvih problema. Štaviše, poljoprivredne gume garantuju prianjanje na mokrom terenu

– Manfred Hopfensitz (Grünkolonne – Wört municipality)

AS 531 obavlja neverovatan posao. Čak i u vlažnim uslovima velika torba za sakupljanje je potpuno popunjena, a padine i brda nisu problem za dvotaktni motor.

– Wolfgang Klaiber (AS-Motor product specialist)

Novi AS 30 WeedHex 160 nam je bio dostupan za testiranje proizvoda, a rezultati su bili ubedljivi ... Uređaj je veoma jednostavan za rukovanje. Vodilica je podesiva na 3 položaja, pružajući optimalnu prilagođenost. Sigurnosni prekidač osigurava bezbjednost.

– Beschaffungsdienst Galabau 03/2018 (trade journal for the landscaping industry)

Kategorije

Profesionalna tehnologija

Tokom sezone košenja, profesionalni korisnici često upotrebljavaju mašine 5 dana nedeljno, 8 sati dnevno. Mašine kompanije AS-Motor su nenadmašne u pogledu kvaliteta, trajnosti i profesionalnih rezultata rada. Dodatne prednosti su mala težina, spojevi i kompaktne transportne dimenzije.

Ukrasni travnjaci

Ukrasni travnjaci u privatnim baštama i javnim objektima mogu se održavati ili sa kosačicama sa malčiranjem ili kosačicama sa sakupljačem. Pri usitnjavanju fino isjeckane reznice ostaju na površini kao prirodno đubrivo, dok korpe za sakupljanje pomažu operateru da transportuje reznice do mesta odlaganja. Travnjaci se obično kose jednom nedeljno do visine košenja od 40-50 mm, maksimalne visine od 15 cm.

Cvjetne livade

Prirodno okruženje za pčele, cvjetne livade daju važan doprinos biodiverzitetu i očuvanju našeg ekosistema. Cvjetne livade mogu brzo rasti do 40 cm pre cvjetanja i treba ih kositi 3-4 puta godišnje. Naše profesionalne kosačice za travu, kosačice za malčiranje sa bočnim izbacivanjem kao i Allmahersi i tarupi, pomažu u brizi za cvjetne livade.

Visoka livadska trava

Budući da se košenje livadskih voćnjaka i zelenila uz puteve može desiti samo jednom ili dvaput godišnje, trava i grmlje mogu narasti i do 100 cm visine. AS MOTOR-ovi walk-behind Allmähers i Šerpa rajderske kosačice pružaju visoke performanse i izvanredne rezultate pri malčiranju u ovim uslovima.

Malčiranje

Malčiranje je proces kojim se reznice trave nekoliko puta usitnjavaju u fini malč, koji onda ostaje na površini kao prirodno đubrivo. Na ukrasnim travnjacima koriste se specijalni noževi za malčiranje sa dvostrukom površinom za sječenje i kružnim malčiranjem, dok se sistemi krstastih oštrica ili tarupi prvenstveno koriste u visokoj travi.

Neravan teren

Životinjske jazbine, mravinjaci, brdašca i vodeni kanali uzrokuju neravnomjernost terena. Nekoliko AS-Motor mašina ima visoki razmak od tla, pogon na sva četiri točka i diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, zajedno sa odgovarajućim gumama za neravni teren.

Kosine

AS-Motor inženjeri razvijaju mašine sa visokim klirensom, strmim uglovima rampe, niskom ukupnom težinom, optimalnom raspodjelom težine i niskim težištem za izvođenje na kosinama.

Pogon na svim točkovima

Pogon na svim točkovima ne samo da osigurava performanse na nagibima preko 30 stepeni, već i visoki nivo sigurnosti za spuštanje niz kosinu. Pogon na svim točkovima pruža pogon u vlažnim uslovima i na neravnom terenu - čak i ako točkovi jedne osovine više nemaju trakciju.

Daljinsko upravljanje

Daljinski upravljani uređaji omogućavaju košenje ekstremnih kosina. Ova tehnologija takođe omogućava operatoru da kosi na sigurnom rastojanju od prašine, osa, krpelja i drugih opasnosti.

Kocke za popločavanje

Visoka brzina rada AS 50 pruža efikasno uklanjanje korova na velikim i neravnim površinama, kao što su parkirališta, komercijalna područja i staze. Korpa za sakupljanje uklanja potrebu za naknadnim sakupljanjem i čišćenjem površine.

Kocka kaldrme

Kaldrme i nejednake popločane površine mogu se tretirati za korove, bez upotrebe hemikalija, mehaničkim metodama. Agilni AS 30 je dizajniran za rad blizu rubova, kanala za dovod vode, šahtova i na saobraćajnim ostrvima sa stubovima i znakovima.

Proizvodi

AS 420 ProClip 4T

Kompaktna kosačica za malčiranje u zatvorenim prostorima

42 cm
4,2/5,7 kW (KS)
Do proizoda »
AS 510 ProClip 2u1 2T A

2-taktna snaga za košenje i malčiranje

51 cm
4,4/6,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 531 4T MK B

Profesionalna kosačica sa sakupljačem i dodatnim sigurnosnim karakteristikama

53 cm
3,4/4,6 kW (KS)
Do proizoda »
AS 73 4T B&S

Jedina livadna kosačica sa dvije brzine noža

73 cm
9,7/13,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 901 SM

Profesionalni tarup sa velikom radnom brzinom

90 cm
11,9/16,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 751 RC

Tarup sa daljinskim upravljanjem sa šasijom gusjeničara za ekstremne padine

75 cm
9,5/13,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 900 Enduro

Robustan i pouzdan rajder za visoku travu sa bočnim pražnjenjem

90 cm
11,9/16,2 kW (KS)
Do proizoda »
AS 980 Enduro

Snažni rajder za neprekidni rad na velikim površinama

98 cm
17,9/24,3 kW (KS)
Do proizoda »
AS 920 Sherpa 2WD

Brza i agilna kosačica sa diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem za umjerene nagibe

90 cm
20,1/27,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 940 Sherpa 4WD RC

Prvi na svijetu, rajder kosačica sa daljinskim upravljanjem koji nudi još veću bezbjednost i udobnost na teškim terenima

90 cm
20,1/27,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 1040 YAK 4WD

Snažan, robustan i na teškom terenu kao kod kuće - AS 1040 Yak 4WD

100 cm
17,2/23,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 30 E-WeedHex

Uklanja korov mehanički, uz minimalnu buku i niske emisije

35 cm
Do proizoda »
AS 30 WeedHex 160

Mehaničko uklanjanje korova za profesionalnu upotrebu

35 cm
3,0/4,1 kW (KS)
Do proizoda »
AS 50 WeedHex

Profesionalno uklanjanje korova za velika radna područja

50 cm
4,1/5,5 kW (KS)
Do proizoda »